Het logo van Scouting Cunera-St. Marcellinus Hengelo

Over ons

Maatregelen coronavirus

Update 14 oktober:

De wijzigingen zijn:

Explorers / Roverscouts/STAM

  • Roverscouts en STAM mogen geen fysieke opkomsten meer draaien. Digitale opkomsten mogen natuurlijk wel.

Bijeenkomsten

  • Bijeenkomsten en vergaderingen gaan niet door
  • Klussen kan alleen als dit noodzakelijk is en met maximaal 4 personen. Dit kan niet tijdens opkomsten.

Update juni: met uitzondering van de Roverscouts en de STAM mogen we op zomerkamp! Hiervoor houden we de landelijke regels aan: https://www.wegaanopzomerkamp.nl/


Update 3 juni: De regels met betrekking tot corona zijn sinds 1 juni weer aangepast.

  • Bevers, Welpen, Scouts en Explorers hoeven geen 1,5 meter afstand onderling meer te houden.
  • Roverscouts, STAM, leiding en vrijwilligers (ouder dan 18 jaar) moeten dit wel.
  • We blijven leden vragen of zij en hun huisgenoten gezond zijn!

Voor wat betreft het zomerkamp zal Scouting Nederland binnenkort met een advies komen. Wij laten het weten zodra daar meer over bekend is.


Update 27 mei: We hebben het coronaprotocol bijgewerkt. Belangrijkste wijziging: er gaat weer elke week opkomst gedraaid worden (met inachtneming van de regels).


Update 13 mei: Sportverenigingen mogen weer activiteiten organiseren voor leden. Vanuit de gemeente is besloten dat ook scoutinggroepen hieronder vallen. Hier zijn wij erg blij mee! Er gelden wel strikte voorwaarden waaronder we groep mogen draaien. Daarom hebben we besloten dat elke speltak 1x per twee weken groep gaat draaien en dat er maximaal één speltak tegelijk op het terrein is. Ook mag er alleen buiten opkomst gedraaid worden, bij slecht weer zal de opkomst dan ook niet doorgaan. Bijgevoegd is ons coronaprotocol, dat goedgekeurd is door de gemeente en de brief aan die wij aan de ouders/verzorgers gestuurd hebben. Wij vragen iedereen (leden, ouders, verzorgers, leiding en overige kaderleden) zich hieraan te houden. Ook bij de toegangspoort hangen deze regels.


Update maart: Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 31 mei niet door te laten gaan. Indien de overheid op een eerder moment tot minder zware maatregelen besluit waarbij scouts veilig weer samen kunnen komen past Scouting Nederland haar advies daarop aan.


12 maart 2020

Beste leden en ouders,

Zoals jullie waarschijnlijk vanmiddag in het nieuws vernomen hebben zijn de maatregelen omtrent het coronavirus (COVID-19) landelijk vanuit de regering flink aangescherpt. Naar aanleiding van deze ontwikkelingen adviseert Scouting Nederland geen enkele activiteit door te laten gaan, ook de opkomsten niet.

Dit betekent concreet dat tot en met 31 maart er geen opkomsten zullen zijn. Ook gaat de “CunMarDoet” dag van aanstaande zaterdag 14 maart niet door en de terreindag van zaterdag 28 maart ook niet.

Wij zullen de landelijke ontwikkelingen en het standpunt van Scouting Nederland in de gaten blijven houden. Mocht er wat veranderen, dan laten wij dat weten.

Op dit moment is ons niet bekend dat iemand van onze groep besmet is met het Coronavirus.

Mocht u nog vragen hebben, stelt u ze dan gerust.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Scouting Cunera St.Marcellinus

Ontdek Scouting
en laat je uitdagen

Ik wil uitgedaagd worden