Het logo van Scouting Cunera-St. Marcellinus Hengelo

Voorjaarshike 2023 in Elspeet

Het is zaterdagochtend iets voor achten als ik een berichtjekrijg van Marieke vanuit Hengelo: “we rijden net de snelweg op”. Voor mij het teken om ook in de auto te stappen en naar het startpunt van de hike te rijden. Nadat we de voorgaande editie aan ons voorbij moesten laten gaan, staan we dit jaar gezamenlijk aan de start als team KAZA.

De winnaars: Hugo en Marieke

Team KAZA: Hugo en Marieke (de uiteindelijke winnaars)

Samen met Erik en Ellemieke, die ons dit weekend helaas vanuit huis zullen aanmoedigen, waren we in de 00’s actief in het leidingteam van de Kabouters Zaterdag. De lucht is grijs en de regen klettert onophoudelijk tegen de voorruit. Dat belooft wat voor vandaag. Vrijwel tegelijkertijd komen we aan op de parkeerplaats in Elspeet. Het weerzien met vrienden en bekenden van toen voelt als vanouds. Geweldig dat de organisatie van dit weekend al die generaties op deze manier weer bij elkaar weet te brengen!

Martijn Geerdink: “Leuk om één keer te hebben meegemaakt ;-)” en Robin Plaggenborg tijdens een buitje.

We krijgen een starttijd en materialen en gaan de posten intekenen op de kaart. Marieke vertelt dat ze dit nog niet eerder heeft gedaan. Een mooie gelegenheid dus om dat meteen maar te leren. Nog even een dubbelcheck en dan hijsen we onze rugtassen op en stappen de regen in. Heideveldje over, trappetje op en we kunnen het eerste codewoord al noteren. Het navigeren gaat voorspoedig en de posten zijn goed te vinden. Zelfs een flinke doorsteek over een zandvlakte en heideveld gaat moeiteloos en brengt ons precies op de plek waar we willen zijn. 

Een prachtige Veluwe op een regenachtige zaterdag met Mart en Annelot

Door de regen lukt het nauwelijks om de postkaarten te voorzien van onze teamnaam. Een fotootje maken dan maar. Onderweg komen we zo nu en dan wat andere teams tegen, maar tussen de posten door loopt ieder z’n eigen route. Zo lijkt het alsof we dit prachtige gebied voor onszelf hebben.

Groepsfoto bij de overnachtingsplek ‘Het Kamphuis’

We zijn opgelucht wanneer we aan het einde van de middag aankomen in Vierhouten en de laatste postkaart kunnen intekenen. Onze vochtige kleding ruilen we voor wat droogsom daarna te smullen van de barbecue. De rest van de avond worden onder het genot van de nodige biertjes (sterke) verhalen uitgewisseld en herinneringen opgehaald.

Eén van de idyllische slaapzalen van ‘Het Kamphuis’

Na een stevig ontbijt en een goede bak koffie vertrekken we de volgende ochtend enigszins stroef richting de eerste post. Het zonnetje van vandaag maakt echter een enorm verschil en al gauw zit het tempo er weer lekker in. Onderweg knopen we een praatje aan met de boswachter, maar zodra we in de gaten krijgen dat hij groepjes scouts aan het zoeken is die door zijn stiltegebied banjeren, lopen we gauw door. Na een broodje knakworst en een kom soep leidt het laatste deel van de route ons linea recta naar het eindpunt. Moe maar voldaan komen we aan op de parkeerplaats waar enkele andere teams al lekker in het zonnetje aan het napraten zijn. Zodra de laatste teams binnen zijn, nemen we afscheid en rijden huiswaarts.

Het zonnige eindpunt van de voorjaarshike

Later, als ik thuis in de achtertuin zit na te genieten van het weekend krijg ik weer een appje, gevolgd door een foto van de Voorjaarshike-trofee. Dat zal toch niet…? Ja hoor, we hebben een titel te verdedigen volgend jaar. 

Organisatie, vrijwilligers en alle deelnemers enorm bedankt voor dit gezellige weekend!

Groeten,

Hugo

Ontdek Scouting
en laat je uitdagen

Ik wil uitgedaagd worden