Het logo van Scouting Cunera-St. Marcellinus Hengelo

Over ons

Algemene informatie

Onze vereniging is in 1983 ontstaan uit een fusie van de rooms katholieke meisjesgroep Cunera (opgericht in 1945) met de rooms katholieke jongensgroep St. Marcellinus (opgericht in 1933).

Scouting Cunera – St. Marcellinus staat voor uitdaging! Vanaf het Bartelinkslaantje aan de rand van de Hengelose wijk ‘Hasseler Es’ zorgen wij voor wekelijks scoutingplezier voor jeugdleden in de leeftijd van 5 tot 23 jaar. Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur.

Niet alleen vuurtje stoken

Scouting is echt niet alleen vuurtje stoken en knopen leggen. Scouting heeft een zeer divers programma, waaronder bijvoorbeeld leuke en leerzame spellen, stormbanen, oriëntatietochten (wandelen of fietsen) of het bouwen van bruggen en vlotten. Uiteraard is vuurtjes stoken zeker een van de favorieten! Ook gaan we regelmatig op kamp, met als hoogtepunt het zomerkamp.

Zin in Scouting?

Wij hopen dat je met deze website meer komt te weten over Scouting en in het bijzonder over onze vereniging. Wil je onze vereniging een keer van dichtbij meemaken? Kom dan eens langs op ons terrein aan het Bartelinkslaantje te Hengelo. Lees er hier alles over.


Beleidsplan 2022-2025

Tijdens de groepsraad van 23 maart 2022 is het Beleidsplan 2022-2025 vastgesteld. Dit beleidsplan is onder andere tot stand gekomen in samenspraak met onze vrijwilligers. Met het beleidsplan geven wij samen vorm aan de toekomst van onze scoutinggroep. Lees hier het Beleidsplan 2022-2025

Huishoudelijk Reglement

We vinden het belangrijk dat we onze leden een leerzame en veilige speelomgeving kunnen bieden. Daarom hebben we binnen de vereniging afspraken gemaakt. Die staan verwoord in het Huishoudelijk Reglement.

De blokhut (wordt overigens niet verhuurd)

Scouting Cunera St. Marcellinus beschikt over een blokhut aan het Bartelinkslaantje in Hengelo. De blokhut heeft 2 grote ruimten, een voor de jongens- en een voor de meisjesgroepen. De Explorers en de Roverscouts hebben hun eigen ruimte waar zij gezellig samen kunnen komen voor een avondprogramma.

NB: De blokhut wordt niet verhuurd.

Ledenadministratie in SOL

Bij Scouting Cunera St.Marcellinus gebruiken we SOL (Scouts OnLine) voor onder andere de ledenadministratie. In deze omgeving kunnen ouders of jeugdleden gegevens wijzigen en inzien.
Lees hier de handleiding SOL.

Ontdek Scouting
en laat je uitdagen

Ik wil uitgedaagd worden