Het logo van Scouting Cunera-St. Marcellinus Hengelo

Voorjaarshike 2022 in Eerbeek

Door: Ton Luijks

Hallo beste mensen,

Aan mij de eer om namens de “oude niknaks” op verzoek van de organisatie van de voorjaarshike een klein stukje te schrijven. Aan dat verzoek geven we natuurlijk graag gehoor, maar laten we beginnen bij het voorstellen van de “oude niknaks”. De oude niknaks is een groep van 6 personen van oude verkenningleiding, bestaande uit: Werner van Rooy, Patrick Scheepshoorn, Han Oude Groeniger, Rene Jansink, Mattijs de Munnik en mijzelf Ton Luijks, het meest obscure lid van de groep die  helaas tot nu toe maar weinig van zich heeft laten zien. Hoe dan ook de impressies van het weekend zijn absoluut positief. Laten we beginnen bij de organisatie die alles uitstekend heeft voorbereid en geen enkele steek heeft laten vallen en de juiste keuze heeft gemaakt voor het prachtige veluwe gebied: van harte dank, chapeau!!

De Oude Niknaks (Werner, Ton, Han, Mattijs, Patrick en René)

Het was een uitzonderlijk mooi gebied waar loofbossen, heide en heuvels voor een waar schouwspel zorgde in het blakende zonlicht. We hebben veel sporen van wilde dieren gezien en zijn waarschijnlijk zelf ook nog te zien op wildcamera’s tijdens een verboden doorsteek door de heide… Hoe dan ook, we hebben met volle teugen genoten van het Landschap en natuur. 

Daarnaast was het sociaal ook een hoogtepunt en zijn er vele contacten gelegd en verhalen uitgewisseld. De gezelligheid zat er al vanaf het begin in en vond wat mij betreft zijn hoogtepunt toen we op de eindpost van de eerste dag aankwamen en ons installeerden op het terras en de Gulpener ons goed lieten smaken!

Het was uitstekend ‘terrassenweer’

Na de avondmaaltijd gingen wij als oudjes relatief vroeg naar bed, niet dat we veel geslapen  hebben, want daar zorgde mijn gesnurk wel voor. Na het ontbijt weer snel vertrokken, waar helaas Han Oude Groeninger al snel onfortuinlijk ten val kwam en de strijd met een verzwikte enkel moest staken. Het vervolg van de tocht hebben we nog veel gekletst met elkaar en herinneringen uit de oude verkennerskampen in Vorden, Vasse, Vilsteren etc. opgehaald en voor we het wisten waren we weer op de vertrekplaats Coldenhove vanwaar we weer huiswaarts keerden. We willen de organisatie bij deze nogmaals bedanken dat we deze mooie dagen hebben kunnen meemaken!

M.v.g.

Ton, Han, Mattijs, Rene, Patrick en Werner.

Een deel van de kookploeg: Jan, Gerald en Theo
Alle deelnemers en vrijwilligers

Ontdek Scouting
en laat je uitdagen

Ik wil uitgedaagd worden