Het logo van Scouting Cunera-St. Marcellinus Hengelo

Winterhike 2023 in Vasse

Het was weer zo ver…

Het eerste weekend van februari mochten de Scouts weer op Winterhike!

Zodra de tassen en Scouts waren ingeladen, reden we richting het mooi Twentse Vasse. Dit jaar liepen we de hike echter niet alleen, ook de Scouts van Scouting Hasselo waren van de partij. Kaarten werden ingetekend, en hier en daar werden al routes uitgestippeld. De tassen werden op de ruggen gehesen, en de Scouts vertrokken om een tocht van zo’n 20 kilometer te lopen.


Na een paar uitdagende routetechnieken kwamen de eerste patrouilles eindelijk aan bij de pauze post. Waar ze onder het genot van een heerlijk broodje hamburger en een kampvuurtje de rest van de route konden bepalen.  Zo’n tocht gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, en ondanks de blaren en de zware tassen bleven de doorzetters doorlopen. 

Maar zodra alle patrouilles op de eindbestemming in Harbrinkhoek aankwamen, verdwenen de kwaaltjes als sneeuw voor de zon. Na een flink bord krachtvoer (lees: pasta) hebben de Scouts hun energievoorraden weer bij kunnen vullen. De avond werd afgesloten met een film, en al gauw vielen ze in een welverdiende slaap.

Zondagochtend ging de wekker alweer op tijd af. Na een paar boterhammen naar binnen gepropt te hebben, vertrokken de eerste patrouilles voor de laatste 10 kilometer. De regen heeft de pret niet mogen drukken, en rond twee uur ’s middags kon de uitslag bekend gemaakt worden. Er werd afscheid genomen van Scouting Hasselo, en we vertrokken weer richting de blokhut. Eenmaal gearriveerd werd alles gauw opgeruimd om het weekend af te sluiten.


De Scouts Meisjes hebben – het schijnt een traditie te worden – de jongens weer eens verslagen, met een tijd van slechts 9 uur en 13 minuten. Nadat de winnaars hun hike insignes mochten ontvangen, strompelden de Scouts naar huis, om lekker met de pootjes hoog te zitten.

Rick Hilgerink

Ontdek Scouting
en laat je uitdagen

Ik wil uitgedaagd worden