Het logo van Scouting Cunera-St. Marcellinus Hengelo

Voorjaarshike 2025

De voorjaarshike 2025 is in het weekend van 5 en 6 april!

De voorjaarshike van Scouting Cunera St. Marcellinus is een jaarlijkse hike/reunie van zaterdag tot en met zondag voor iedereen vanaf de Explorers tot en met (oud-)leden. Deelnemers strijden om de eer en een wisselbokaal. Bekijk onderstaande sfeervideo van het jaar 2024.

De tocht wordt per patrouille gelopen en persoonlijke bagage neem je mee in een rugzak. Zorg er dus voor dat je niet te veel meeneemt. De patrouille die de minste tijd nodig heeft om de tocht af te leggen wint. Het aanschaffen van een rugzak is niet noodzakelijk, want bij de vereniging zijn speciale hike-rugzakken die voor dat weekend geleend kunnen worden.

Posten onderweg

Naast de verplichte posten die worden gelopen, zijn er bonusposten die je een tijdwinst kunnen opleveren. Zo’n post bedraagt bijvoorbeeld een tijdsbonus van 30 minuten die van je totale looptijd wordt afgehaald. Als je het goed doet, kan dit zomaar het verschil tussen winst en verlies betekenen.

Overnachting

Op de zaterdagavond proberen wij een blokhut te regelen, zodat we met het koude weer lekker binnen slapen. Hierdoor hoeft natuurlijk minder bagage meegenomen te worden. Afhankelijk van het aantal deelnemers is er eventueel ook de mogelijkheid om in een dichtbij gelegen hotel te slapen. De zaterdagavond wordt door de leiding een voedzame maaltijd geregeld. En ’s ochtends wordt er natuurlijk ook door ons voor het ontbijt gezorgd.

Vrijwilligers ook welkom

Naast deelnemen en het lopen van de hike, hebben wij als organisatie ook mensen nodig die bepaalde taken op zich kunnen nemen. Denk hierbij als onderdeel van de kookploeg of bemanning van een pauzepost. Dus, lijkt het je leuk om als vrijwilliger mee te gaan, meld je dan aan!

Inschrijven

Inschrijven is nog niet mogelijk.

Ontdek Scouting
en laat je uitdagen

Ik wil uitgedaagd worden