Het logo van Scouting Cunera-St. Marcellinus Hengelo

Scouts Jongens Zaterdag

CunMar Voorjaarshike

De voorjaarshike zit er weer op! Lees hier het verslag van Ton Luijks van de voorjaarshike!

Voorjaarshike / winterhike? (in 2023 gaan we er weer voor!)

Een hike bij Scouting Cunera St. Marcellinus is een kamp van zaterdag tot en met zondag, waarbij je een tocht loopt volgens verschillende tochttechnieken. Scouts kunnen hierbij een hike-insigne verdienen.

De tocht wordt per patrouille gelopen en persoonlijke bagage neem je mee in een rugzak. Zorg er dus voor dat je niet te veel meeneemt. De Scouts-patrouille die de minste tijd nodig heeft om de tocht af te leggen, wint het prestigieuze insigne. Voor de winnende niet-Scouts-patrouille dat wint, regelen we een andere leuke attentie! Het aanschaffen van een rugzak is niet noodzakelijk, want bij de vereniging zijn speciale hike-rugzakken die voor dat weekend geleend kunnen worden.

Posten onderweg

Naast de verplichte posten die worden gelopen, zijn er bonusposten die je een tijdwinst kunnen opleveren. Zo’n post bedraagt bijvoorbeeld een tijdsbonus van 30 minuten die van je totale looptijd wordt afgehaald. Als je het goed doet, kan dit zomaar het verschil tussen winst en verlies betekenen.

Overnachting

Op de zaterdagavond proberen wij een blokhut te regelen, zodat we met het koude weer lekker binnen slapen. Hierdoor hoeft natuurlijk minder bagage meegenomen te worden. Afhankelijk van het aantal deelnemers is er eventueel ook de mogelijkheid om in een dichtbij gelegen hotel te slapen. De zaterdagavond wordt door de leiding een voedzame maaltijd geregeld. En ’s ochtends wordt er natuurlijk ook door ons voor het ontbijt gezorgd.

Vrijwilligers kunnen zich ook aanmelden

Naast deelnemen en het lopen van de hike, hebben wij als organisatie ook mensen nodig die bepaalde taken op zich kunnen nemen. Denk hierbij als onderdeel van de kookploeg of bemanning van een pauzepost. Dus, lijkt het je leuk om als vrijwilliger mee te gaan, meld je dan aan!

Inschrijven (Gesloten, m.u.v. vrijwilligers)

Vrijwilligers vragen wij zich aan te melden via onderstaand formulier . Zo kunnen we rekening houden met de blokhut en de fourage.

  Verdere informatie volgt via de mail.

  Groeten! De Scoutsleiding.
  (verkennerscunmar@gmail.com)


  Winterhike 2020

  Onderstaande info gaat over de Winterhike die gehouden is op 25 en 26 januari 2020.

  Ontdek Scouting
  en laat je uitdagen

  Ik wil uitgedaagd worden