Het logo van Scouting Cunera-St. Marcellinus Hengelo

Over ons

Welkom gevleugelde vrienden!

prachtig vogelhuisjeVan harte welkom op onze CunMar-Funda-pagina! Kijk gerust rond, want we hebben een uitgebreid woningaanbod. Het totale project bestaat uit 41 woningen.

Twee typen mezenwoningen

Voor de mezen onder u is er keuze uit een tweetal typen: ‘de Koolmees’ (19 stuks) en ‘de Pimpelmees’ (17 stuks). Beide typen hangen op A-locatie, hebben een ruime living met uitzicht op het noordoosten. Ze zijn geïmpregneerd, gegarandeerd wind- en waterdicht en gemaakt van een hoge kwaliteit tuinhout. Het enige verschil tussen de twee typen is de voordeur. De Koolmees heeft een doorgang van 3,2 cm en de Pimpelmees van 2,8 cm. De keuze is aan jullie!

Nieuwe bewoners

Inmiddels zijn veel vogels al neergestreken aan ‘t Bartelinkslaantje: meer dan de helft van de woningen is inmiddels bewoond.

(NB: Een onderzoek eind 2019 wees uit dat 20 van de 36 mezenkastjes bewoond geweest zijn. De koolmeeskastjes (14 nesten) scoorden beduidend beter dan de pimpelmeeskasten (6 nesten).)

Het bewijs:

Uilen en torenvalken

Bent u een uil (ongeacht welke soort)? Dan hebben we nu een woning op stand in de aanbieding: een grachtengroene, ruime villa in de hoogste boom op het terrein.

En de laatste aanwinsten zijn twee torenvalk-kasten. Nét opgeleverd, de moeite van het bezichtigen waard!

Vleermuizen ook welkom!

Eikenprocessierupsen ontwikkelen zich tot vlinders, nachtvlinders welteverstaan. De mezen slapen ‘s nachts: vandaar dat we ook vleermuizen van harte uitnodigen om neer te strijken aan ‘t Bartelinkslaantje. Ook voor hen stellen we deze fundapagina open:

Inwoning gratis

Wij berekenen geen huurkosten. Wij vragen alleen een tegenprestatie voor het gebruik van de woningen: bij het zoeken naar voedsel in het voorjaar vragen we jullie om te beginnen met de eikenprocessierupsen of (voor de vleermuizen) de nachtvlinders. En aan de uilen en torenvalken: spaar onze mezen!

Interesse?

Voel je vrij om de woningen te bezichtigen. Neem voor meer informatie contact op via makelaar@cunmar.nl. Tot gauw!

Insecten

Bent u een insect? Dan verwijzen we u naar onze Trivago-pagina, waar we de kamers in ons prachtige insectenhotel aanbieden.

Koolmees of Pimpelmees?

Aan onze jeugdleden: ben je op het scoutingterrein en zie je een Kool- of Pimpelmees een woning inspecteren? Laat ze dan maar even rustig rondkijken. Je hoeft ze geen koffie aan te bieden. Als je trouwens niet zeker weet of het een Kool- of Pimpelmees is, check dan even onderstaand plaatje:

In de media

Filmpje: “Mezen eten jonge eikenprocessierups”

Ontdek Scouting
en laat je uitdagen

Ik wil uitgedaagd worden