Het logo van Scouting Cunera-St. Marcellinus Hengelo

Bevers Zaterdag

Welkom op de pagina van de Bevers! De Bevers zijn natuurlijk de leukste groep van de hele scouting! Dat komt omdat wij zulke leuke leiding hebben… En natúúrlijk omdat we dit jaar een heel gezellig groepje Bevers bij elkaar hebben.

Wanneer hebben we opkomst?

Elke zaterdag zijn de kinderen welkom bij de Bevers. We beginnen om 10.00u en zijn om 11.30u weer klaar. Af en toe hebben we ook programma’s buiten deze tijden. Zoals bijvoorbeeld een nachtje op de blokhut slapen, een zomerkamp, speciale activiteiten van onze vereniging of Scouting Nederland. Uiteraard worden leden en ouders goed op de hoogte gebracht van veranderingen in de tijden dat we draaien.

Wat doen we?

De Bevers is een speltak voor jongens en meisjes. Het is de jongste speltak. Bij deze speltak begint het scouting avontuur. Je kunt Bever worden vanaf 5 jaar en tot en met 7 jaar. Bij de Bevers staat plezier en kennismaking centraal. Er zijn verschillende programmaonderdelen die spelenderwijs aan bod komen. Wat wij zoal doen tijdens onze opkomsten staat hieronder globaal beschreven.

Kennismaken met scoutingvaardigheden

Dit zijn de programma’s waarbij de kinderen op een speelse manier leren omgaan met typische scoutingvaardigheden. Deze programma’s leggen een basis voor de verdere speltakken. Hierbij kan worden gedacht aan programma’s als brood bakken, hutten bouwen en speurtochten lopen. Dit als voorbereidingen op omgaan met vuur, pionieren en routetechnieken.

Thema Het Bever-thema speelt zich af in het dorp Hotsjietonia. Hier wonen verschillende personen die verschillende spelsituaties symboliseren. Dit zijn er een hele hoop, zodat er erg veel mogelijkheden zijn voor verschillende programma’s.

Kijk voor meer informatie op de interactieve bever-pagina van scouting.nl.

Creativiteit / Sport en spel

Ook naast het hele thema doen we nog andere dingen. Bijvoorbeeld spelletjes in en om de blokhut, lekker rennen op het veld, tikspelen, balspelen, voetballen.

Wat vinden we belangrijk?

Zoals al eerder gezegd is, zijn de Bevers de eerste en dus jongste speltak op de scouting. Het is voor deze jonge kinderen dus hun eerste kennismaking met de wereld die scouting heet. Het is dus erg belangrijk dat deze kinderen zich veilig voelen op de zaterdagochtend. Daarom begeleidt de Beverleiding de kinderen tijdens het spelen op dit terrein. We willen wel dat deze groep als een volwaardige groep wordt gezien, dus tijdens activiteiten die we met de hele groep hebben, zijn de Bevers ook goed vertegenwoordigd. De kinderen horen overal bij en mogen aan alles meedoen.

Voor de Bevers staat voorop dat ze een leuke zaterdagochtend hebben. Plezier, met daarin al kleine avonturen die de kinderen beleven. Leuke dingen doen die goed passen bij de belevingswereld van een kind op deze leeftijd.

Ook vinden we het belangrijk dat de kinderen samen leren spelen en samen delen. Dit is ook een voorbereiding op het leren samen werken bij de oudere speltakken.

Lijkt het je leuk?

Kom gerust drie keer gratis mee kijken!

Foto’s

Ontdek Scouting
en laat je uitdagen

Ik wil uitgedaagd worden