Het logo van Scouting Cunera-St. Marcellinus Hengelo

Scouts Jongens Zaterdag

Winterhike

We zijn begonnen met de voorbereidingen van de CunMar Winterhike 2021. Als corona het toelaat organiseren we dit op zaterdag 30 en zondag 31 januari 2021. Hou deze pagina in de gaten!

Winterhike 2020

Onderstaande info gaat over de Winterhike die gehouden is op 25 en 26 januari 2020.


Op zaterdag 25 en zondag 26 januari staat de jaarlijkse Winterhike voor de Scouts Meisjes en – Jongens weer op het programma. Door veel positieve signalen over de Winterhike, hebben wij besloten om het dit jaar groter aan te pakken. Bekenden van de vereniging (zoals leden van oudere speltakken, leiding, bestuur en oud-leden) kunnen zich dit jaar ook inschrijven.


Winterhike?

Een winterhike bij Scouting Cunera St. Marcellinus is een kamp van zaterdag tot en met zondag, waarbij je een tocht loopt volgens verschillende tochttechnieken. Scouts kunnen hierbij een hike-insigne verdienen.

De tocht wordt per patrouille gelopen en persoonlijke bagage neem je mee in een rugzak. Zorg er dus voor dat je niet te veel meeneemt. De Scouts-patrouille die de minste tijd nodig heeft om de tocht af te leggen, wint het prestigieuze insigne. Voor de winnende niet-Scouts-patrouille dat wint, regelen we een andere leuke attentie! Het aanschaffen van een rugzak is niet noodzakelijk, want bij de vereniging zijn speciale hike-rugzakken die voor dat weekend geleend kunnen worden.

Posten onderweg

Naast de verplichte posten die worden gelopen, zijn er bonusposten die je een tijdwinst kunnen opleveren. Zo’n post bedraagt bijvoorbeeld een tijdsbonus van 30 minuten die van je totale looptijd wordt afgehaald. Als je het goed doet, kan dit zomaar het verschil tussen winst en verlies betekenen.

Overnachting

Op de zaterdagavond hebben wij een blokhut geregeld, zodat we met het koude weer lekker binnen slapen. Hierdoor hoeft natuurlijk minder bagage meegenomen te worden. De zaterdagavond wordt door de leiding een voedzame maaltijd geregeld. En ’s ochtends wordt er natuurlijk ook door ons een maaltijd geregeld.

Inschrijven (kan nog niet voor de editie 2021)

Volgt nog .

Groeten en tot dan! De Scouts-leiding.

Ontdek Scouting
en laat je uitdagen

Ik wil uitgedaagd worden